Pekingi statisztikák

2011.03.23. 03:00

Statisztikák Pekingből ábrán és grafikonon

 

Pekingben meghonosult Franchise láncok. A nagyobb betű a gyakoriságot mutatja.
A második kép a választékot ábrázolja.
A képekre kattintva nagyobb ábra is látható!
Mi kapható az étterem láncokbanPeking híres belvárosi utcája a Wangfujing a pesti Váci utcához hasonlóan bővelkedik luxus üzletekkel és plázákkal. Emelett párhuzamosan azonban van egy a régi Peking hangulatát idéző sikátor is, ahol olcsó kínai emléktárgyakat lehet kapni, valamit egy
sor üzlet kínál egzotikus ételeket nyárson a külföldieknek. Ez az ábra a népszerűségi sorrendjüket demonstrálja. Látható, hogy a selyemhernyógubók a legnépszerűbbek.
Sorrendben követi az erjesztett tofú, kigyó, tengeri csillag, százlábú, csikóhal, skorpió, kabóca, sáska, tücsök, méhgubó, Longhorn bogár, vizibogár, tengeriuborkatengerisün

Loading...
Nem találjátok ki, hogy hol van a legtöbb forgó étterem! Ehhez a hóborthoz kell egy kellemes panorámát kínáló magas épület, ami 360 fokos fordulatot tesz, miközben elfogyasztjuk méreg drága vacsoránkat. Teheránt kivéve az első 16 mind kínai étterem.
Kína szinte a nulláról indult az évi italfogyasztás tekintetében az elmúlt évtizedekben. Mára ebben is nagyot javítottak Miközben a híres borfogyasztó franciák eme szokása erősen visszaesett. Úgy tűnik jelenleg az írek és az angolok az elsők, de ki tudja meddig
 
Közlekedés Peking roham tempóban építi a metróhálozatát. Az Olimpia elött mindössze 3-4 vonal volt. Azóta évente adnak át új szakaszokat vonalakat.  További infók itt.
Metró jegyárak világszerte. Pekingben a jegy 0.2 Euro és korlátlan átszállásra jogosít. 
 
Kínában a hatalmas távolságokat vonattal is bejárhatjuk. Ha valaki szeret vonatozni Lhasa-ba vegyen jegyet. Mindössze 42 órás út gyorsvonaton, de van lassabb is.

Mindenki ismeri a híres Tiananmen teret Pekingben. De azt talán nem tudja mindenki, hogy ez egyben a világ legnagyobb területű tere is. 900 x 500 méter kiterjedésű.

Tudás szint Kínában. Az alábbi három összehasonlító ábra a pekingi diákok szintjét mutatja. Matematikában, olvasási kézségben és természettudományokban. Meggyőző.
Viszont az egyetemek összehasonlításában már nincsenek ilyen előkelő helyen...

Sportstatisztika
. Kína sportnagyhatalommá vált az elmúlt években. A vonalak Kína olimpiai érmeinek számát jelzik. Pekingi olimpia volt eddig a legeredményesebb számukra.

Ha tetszett az oldal, keresd a Xiongyaliren blogot a Facebookon~is! ~~~~

 

 

Korlátolt pekingiek

2011.03.07. 11:00

Korlát a buszmegállóban! Nem bonyolult szerkezet, de életeket menthet. Sosem gondolkoztam el azon, hogy mivégre vannak ezek a korlátok a forgalmasabb megállókban. Akkor értettem meg, amikor olvastam, hogy Magyarországon egy vezetés közben elaludt sofőr elgázolt hat embert a buszmegállóban várakozók között.

Egy férfi hétfő délután Budapest IX. kerületében a Soroksári úton közlekedett autójával, amikor felhajtott az úttest jobb oldalán, a 24–es villamos végállomásánál lévő buszmegállóba. A baleset következtében három ember meghalt, egy ember életveszélyes, kettő súlyos sérüléseket szenvedett - írta az MTI.

Pekingben a buszjegy ára 1 Yuan utazásonként, ami jelenleg 30 Ft. Bliccelni nem lehet, de minek is, ha elektronikus bérlettel utazik valaki, utazásonként csak 0.4 Yuant fizet. Részletek a pekingi tömegközlekedésről itt. A bevételből és a város gazdálkodásából jut minden évben egy új metró szakaszra, modern légkondicionált buszokra és KORLÁTRA is. Szerintem a kínaiakat kellene megbíznunk a budapesti közlekedés fejlesztésével. Biztosan olcsóbb lenne és nem is bóvli, mint a bicska a 127 órában.

süti beállítások módosítása